Els nostres directors

 

 

Director Musical de l'Orfeó Atlàntida - Rodrigo Cob

Nascut a Burgos (Castella i Lleó) el 21 de maig de 1994.

Ell es defineix a sí mateix com a director de cor, saxofonista i cantant, i a nivell personal diu:

"Sóc una persona optimista i entusiasta que gaudeix dels petits plaers de la vida, com una bona conversa. Considero que una feina ben feta no té fronteres”.

Formació:

A 2016 obté el Títol Superior d’Interpretació, especialitat saxofon al Conservatorio Superior de Música de Castilla y León (Salamanca)

El mateix any obté el Grau Professional de Piano al Conservatorio Profesional de Música de Salamanca.

A 2019 obté el Títol Superior de Direcció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya. Barcelona)

Actualment està cursant el Grau Professional de Cant al Conservatori de Música de Barcelona.

Formació no reglada:

Cursos i classes magistrals de saxofonistes com Arno Bornkamp, Marie Bernadette Charrier i Jean Marie Londeix, pianistes com Husan Park i Carme Poch i directors com Alois Glaßner.

Experiència professional:

Membre de la Joven Banda Sinfónica de Castilla y León. 2008-2010.

Professor de saxòfon i piano. 2017-Actualment.

Director de la Coral Saudade. 2018-Actualment.

Membre del Cor Jove Nacional de Catalunya. 2019-2020.

Director del Cor Ariadna de l’Agrupació Cor Madrigal de 2021 fins 2022.

Membre de l’Orfeó Català, on també col·labora regularment com a director d’assajos seccionals en diferents produccions: Ein Deutsches Requiem, de J. Brahms; Christus am Ölberge, de L. van Beethoven; Requiem, de G. Verdi; Belshazzar’s Feast, de W. Walton i Matthäus Passion, de J.S. Bach, entre altres. 2018-Actualment.

Director del Cor Jove Musicant. 2021–Actualment.

Professor de cant coral a l’Escola Pía Balmes. 2021-Actualment.

Director Musical de l’Orfeó Atlàntida, 2022-Actualment.

Premis i reconeixements:

2011 Primer Premi en el “Concurso Nacional de Saxòfon “Ramón Guzmán” de Santiago de Compostela.

2012 Becat per la Fundació Bancària “Caja de Burgos”. Programa “Jóvenes Excelentes”.

2012 Primer Premi en el “III Concurso Regional de Música Claudio Prieto” de Palència.

2016 Primer premi del “I Concurso de música de cámara para músicos jóvenes” de Salamanca.

2017 Becat pel DAAD (Servei d’ Intercanvi Acadèmic Alemany).

 

Director del Cor Jove - Arnau Roura

Nascut l’any 1990. Inicià els estudis musicals a l’edat de cinc anys a l’Escola Municipal de Música “La casa dels nens”, actualment l’EMME.

En acabar l’etapa elemental entrà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb les màximes qualificacions, on fou deixeble de la catedràtica d’arpa Mª Lluïsa Ibañez, que al seu torn havia estat alumna de Rosa Balcells. Al Conservatori estudià amb professors de renom com Xavier Boliart (harmonia i composició) o Albert Argudo (pràctica orquestral) i acabà l'any 2009 el grau professional amb la Menció d’Honor del Conservatori.

El 2011 començà els estudis superiors a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de la mà de Magdalena Barrera. Allà també va treballar amb professors com Emilio Molina (improvisació), Kennedy Moretti (cambra) entre d’altres. Durant tota aquesta etapa pogué estar sota la batuta d'Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons o Edmond Colomer. També és en aquest període on aprofundeix en la direcció coral amb els cursos organitzats de la FCEC.

A més dels estudis reglats, ha pogut treballar amb diversos arpistes de renom als cursos d’estiu que organitza l'Associació Catalana d’Arpistes. A més a més, ha aprofundit en el món de la composició i orquestració gràcies al mestre Josep Soler.

Al acabar el grau superior, entrà com a professor a l’Escola Municipal de Música de l’Eixample on és l’actual professor d’arpa des de 2015. A més a més, a partir de gener de 2017 és el director del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida, ajudant puntualment com a director d’assajos seccionals a l'Orfeó.

Ha participat en diverses orquestres del país, com també ha orquestrat i arranjat música per a diferents formacions i projectes.