Els nostres directors

 

Director - Milén P. Panayótov

Nascut a Burgàs, Bulgària l'any 1973, Milén P.Panayótov va estudiar trompeta a l'Escola Primària i Secundària de Música de la seva ciutat. A l'acabar la llicenciatura l’any 1992 va anar a Sofia on va estudiar direcció amb Miroslav Popsavov i composició amb Dimitar Tapkov a l’Acadèmia Estatal de Música, Sofia, Bulgària. També va fer un curs de direcció coral amb Georg Grün, Mannheim, Alemanya, 2002. El juliol de l'any 2005 va acabar el Màster de Gestió Cultural, especialitat: Indústries i Empreses Culturals, de la Universitat de Barcelona.

Actualment assumeix la direcció de l’Orfeó Atlàntida. Així mateix, és director del cor “Mil·lenium” (Barcelona), director associat del cor “Dyapasón” (Barcelona) i director de l' “Agrupació Musical Folk de Montjuïc” (Barcelona). És també membre actiu de la Unió de Compositors Búlgars. Ha estat director convidat de la Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat i director de diversos cors, tant amateurs com semi-professionals (Cor de cambra per a joves "St. Joseph", Sofia, Bulgària; Cor de cambra per a joves “Hasho”, Sofia, Bulgària; Cor “Sant Cristòfol, Barcelona”). Ha treballat en diversos festivals musicals de relleu internacional com a pianista-repertorista (les dues edicions del Curs de Cant Internacional organitzat per “Camerata Sant Cugat”, el concert del “Mil·lenari de Sant Cugat”, el Festival Setmana Cantat, Tarragona).

Pel que fa a premis, ha guanyat el Premi "Millor actuació de música Polonesa" i Premi motivat a la Competició "N. Stefanov", Sofia, Bulgària, 1995, categoria Duets de piano, així com el Tercer lloc al Campionat Musical Estatal “Instrumentistes Joves”, enfocat a la música búlgara, Burgàs, Bulgària, 1987, categoria Otón. És autor d’una Simfonia, Sonata de piano, "Adagio" per a orquestra de corda, "Rondó" per a trompeta i piano, "Sonatina" per a piano, Cicle de tres cançons solos “El mar meu” per a tenor i piano, diverses cançons corals, etc.

És Director de l'Orfeó Atlàntida des de 2005 i també Director de l'Escola de Música Atlàntida.

 

Sotsdirector de l'Orfeó i Director del Cor Jove - Arnau Roura

Nascut l’any 1990. Inicià els estudis musicals a l’edat de cinc anys a l’Escola Municipal de Música “La casa dels nens”, actualment l’EMME.

En acabar l’etapa elemental entrà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb les màximes qualificacions, on fou deixeble de la catedràtica d’arpa Mª Lluïsa Ibañez, que al seu torn havia estat alumna de Rosa Balcells. Al Conservatori estudià amb professors de renom com Xavier Boliart (harmonia i composició) o Albert Argudo (pràctica orquestral) i acabà l'any 2009 el grau professional amb la Menció d’Honor del Conservatori.

El 2011 començà els estudis superiors a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) de la mà de Magdalena Barrera. Allà també va treballar amb professors com Emilio Molina (improvisació), Kennedy Moretti (cambra) entre d’altres. Durant tota aquesta etapa pogué estar sota la batuta d'Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons o Edmond Colomer. També és en aquest període on aprofundeix en la direcció coral amb els cursos organitzats de la FCEC.

A més dels estudis reglats, ha pogut treballar amb diversos arpistes de renom als cursos d’estiu que organitza l'Associació Catalana d’Arpistes. A més a més, ha aprofundit en el món de la composició i orquestració gràcies al mestre Josep Soler.

Al acabar el grau superior, entrà com a professor a l’Escola Municipal de Música de l’Eixample on és l’actual professor d’arpa des de 2015. A més a més, a partir de gener de 2017 és el director del Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida i sotsdirector del mateix Orfeó.

Ha participat en diverses orquestres del país, com també ha orquestrat i arranjat música per a diferents formacions i projectes.